Winnaar review: Plus500!
 • Platform simplicity
 • Reliability and security
 • Regulated by an Authority
 • Number of tradable assets
 • Education section
 • Level of support
5

Conclusie

Wanneer u een professionele trader bent, dan bent u met de pro tools van IG beter af. U hebt de tools nodig, de uitgebreide grafieken, lijnen tekenen voor de technische analyse. Dit ondanks de hoge kosten die zij aan u berekenen.

Bent u niet nieuw op de aandelenmarkt maar wilt u snel op de trend handelen? Dan is handelen in CFD’s wellicht iets voor u. U kunt dan het beste kiezen voor Plus500.com en wel om de volgende redenen:

– U kunt bij Plus500 LTD niet meer verliezen dan uw account saldo.
– De kosten zijn vele malen lager;
– De grafieken zijn gemakkelijker te begrijpen;
– De openingstijden zijn ruim genoeg.

Plus500.com is de winnaar van deze review!

Er is een handvol brokers die CFD’s aanbieden – Contract For Difference. Binnen de financiele markt krijgen CFD’s steeds meer bekendheid doordat zij een hoge hefboom hebben ten opzichte van andere derivaten. Daar tegenover staat dat CFD’s een lage margin vereiste hebben. [Let op: uw kapitaal is in gevaar]

De nummers een en twee in de CFD markt zijn de brokers IG.com en Plus500 LTD. Beide bedrijven hebben een notering aan de AIM sectie van de London Stock Exchange en bieden een breed portfolio aan onderliggende waarden. Wat zijn de verschillen tussen IG en Plus500.com?

De belangrijkste gaat over geld: bij Plus500 LTD kunt u niet meer verliezen dan uw saldo toelaat, bij IG kan dat wel!

Waarschuwing: CFD Service. 80.6% van de handelaars verliest geld!

Overeenkomsten tussen IG en Plus500

Elke handelaar heeft een vast set gereedschappen nodig om de koers te voorspellen. Beide brokers bieden de handelaar een set gereedschappen. Wat zijn die?

Risk Managementverschil tussen ig.com en plus500

Geld verdienen op de financiële markt begint bij het beheersen van risico. Daar zijn verschillende tools voor. In dit korte overzicht geven wij de beste risk management tools die worden aangeboden door Plus500.com en IG.

Guaranteed stop-loss of Guaranteed stop: deze functie legt een absoluut limiet op de hoogte van het risico dat u lopen wilt. Wanneerde markt plotseling uitbreekt in uw nadeel, bepaalt de stop loss dat de positie moet worden gesloten. Het is een gegarandeerde stop. Bij IG kost dit extra geld, want de spread neemt toe. Bij Plus500.com is het niet aanwezig bij alle typen aandelen.

Stop loss: dit is de gewone stop loss functie. Beide brokers ondersteunen dit zonder extra kosten. Men stelt simpelweg in op welke koers de positie moet worden gesloten om het verlies te beperken. Er is echter wel een kans op zogenaamde slippage. Dat betekent dat wanneer de koers een dag later on de stop loss opent deze alsnog voor de lagere prijs wordt gesloten.

Trailing stop: trailing stops bieden een manier om de winst veilig te stellen. Als de positie op winst staat kunt u aangeven dat wanneer de waarde een x aantal punten daalt de positie dan ook wordt gesloten om niet meer winst te zien verdampen.

Alerts: beide cfd brokers ondersteunen waarde meldingen. Wanneer het cfd aandeel een bepaalde waarde aantikt krijgt u een signaal dat dit gebeurd is.

Leverage: bij IG kunt u zelf de hefboom hoogte bepalen. Dit lijkt handig, maar dat is het niet. In de praktijk blijkt dat handelaars vaak een groter risico nemen dan ze eigen zouden moeten nemen. Een kleinere positie kan door de hefboom ook een mooi rendement opleveren.

Bij Plus500 LTD staat de hefboom vast. Dit resulteert in een vooraf kenbaar gemaakt vaststaand risico. U wijkt hier niet van af, dus is dat een goede manier van risk management.

Demo account: beide brokers ondersteunen het demo handelen door een account voor u te openen met virtueel geld. Bij Plus500.com is dit oneindig. Als uw startkapitaal van €40,000 is gedaald tot €200 wordt het weer aangevuld met virtuele euro’s.

+

Verschillen tussen IG.com en Plus500

Openingstijden: Index CFD’s handelen met IG.com can 24 uur per dag. Bij Plus500 LTD is dit van 8:00u tot 22:00u. U kunt zelf beslissen wat het beste voor u is. Valuta CFD’s kunnen worden verhandeld van zondag 23:00u tot en met vrijdag 22:00u.

Trading Chart: het handelsplatform van Plus500 LTD biedt een keur aan grafieken, indicatoren en meer. Zelfs in de demo versie is dit allemaal al uit te proberen. Ook IG.com biedt indicatoren zoals Boillinger Bands, ADX, Alligator enzovoort. Toch is er een verschil. Bij IG kunt u lijnen tekenen op de grafiek, bij Plus500 LTD niet. Voor technische analyse kan dit erg handig zijn.

Andere handel types: waar Plus500 LTD zich richt op de professionele handelaar met wat meer ervaring, richt IG zich ook op de pro’s. IG.com biedt niet alleen CFD’s, maar ook binary options.

Handelskosten: het grote verschil is onder andere de kosten die beide brokers berekenen voor het handelen op hun platforms. IG belast u met €10 per 100,000 aandelen, plus een extra 0,05% van de waarde boven de 100k grens.

Plus500.com berekent geen extra kosten voor een transactie. Zij verdienen hun geld met de spread. Dat is het verschil tussen de aankoop- en verkoopprijs. In sommige gevallen is de spread maar enkele centen. Dan handelt u dus bijna gratis..

Overnight fees: een positie open laten staan tot de volgende ochtend kost geld. Bij Plus500 LTD kost dit 0,01% van de totale waarde van de positie, maar bij IG is dit een ENORME 2,5% !!

Schuld: heel belangrijk! Dit zou de doorslag moeten geven voor u: bij Plus500.com kunt u nooit in de schuld komen door een verkeerde beslissing. Begint u met een balans van €500, dan kunt u hooguit €500 verliezen en niet meer. Bij IG is dat niet het geval. U kunt onbeperkt in de min komen te staan op het moment dat het fout gaat met de markt.

Broker Regulering

De betrouwbaarste brokers worden gereduleerd door een autoriteit. Een bedrijfsvoering waarin geld van klanten om gaat dient zich aan zekere regels, richtlijnen en bepalingen te houden. Die biedt zekerheid voor de klant.

 • Plus500UK Ltd authorized & regulated by the FCA (#509909)
 • Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14)
 • Plus500SG Pte Ltd, licensed by the MAS (#CMS100648-1) and IE Singapore (#PLUS/CBL/2018)
 • Plus500AU Pty Ltd (ACN 153301681),

Gelicentieerd door:

 • ASIC in Australia, AFSL #417727,
 • FMA in New Zealand, FSP #486026;
 • Authorised Financial Services Provider in South Africa, FSP #47546.

En IG? Geen controle.

Conclusie: IG.com vs Plus500

Zowel verschillen als overeenkomsten hebben we kunnen vinden bij deze twee brokers. Nu je de bovenstaande tekst gelezen hebt, bij welke broker kun je dan het beste handelen?

Wanneer u een professionele trader bent, dan bent u met de pro tools van IG.com beter af. U hebt de tools nodig, de uitgebreide grafieken, lijnen tekenen voor de technische analyse. Binary options proberen. Dit ondanks de hoge kosten die zij aan u berekenen.

Bent u nieuw op de aandelenmarkt, dan is handelen in CFD’s wellicht iets voor u. U kunt dan het beste kiezen voor Plus500.com en wel om de volgende redenen:

 1. U kunt niet een schuld opbouwen door te handelen;
 2. De kosten zijn vele malen lager;
 3. De grafieken zijn gemakkelijker te begrijpen;
 4. De openingstijden zijn ruim genoeg.

Wanneer u op een gegeven moment een professionele handelaar bent geworden kun u altijd nog overstappen. In de tussentijd biedt Plus500 LTD alle klanten een gratis demo account met €40.000 virtueel geld om mee te beginnen en dat zou het begin kunnen zijn van een goede trading strategie.

Plus500.com is de winnaar van deze review! CFD Service. 80.6% verliest de inleg.

Welke broker u ook kiest. Handel altijd met voorzichtigheid. Handel altijd met geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen. U kunt rijker worden, maar ook alles verliezen van uw inleg. 

Verschil tussen IG .com en Plus500 – Review