Review: Alex vs Binck. Beide bedrijven bieden dezelfde service: aandelen kopen en verkopen. Maar wie kies je dan?

Beleggen bij Alex of BinckBank? Op Google is dit een van de meest ingetoetste vragen van dit moment. Wat is eigenlijk het verschil? Beide bedrijven bieden dezelfde service: aandelen kopen en verkopen. Maar wie kies je dan? Het verschil zit in ieder geval in de kosten die de bedrijven aan hun klanten doorberekenen bij het maken van een transactie, kopen of verkopen. En dit kan best in de papieren lopen! We zetten de tarieven van BinckBank Nederland en Alex Vermogensbank (of Alex Bank) naast elkaar. Of eigenlijk “lijnrecht tegenover elkaar”.

Alex Review vs. BinckBank Review

Wie is de beste?

In tegenstelling tot onze sponsor Plus500.com brengen Binck Bank NV en Alex Beleggen wel per transactie kosten in rekening. Voor wie is dat een probleem? Voor de day trader, of daghandelaar, natuurlijk. Stel nou dat je per dag 30 trasacties doet (voor een daghandelaar erg weinig) en daar dan elke keer minimaal 10 euro moet betalen, dan kost dat:

Aankoop: 10 euro + verkoop: 10 euro = 20 euro per transactie.

Per transactie: 20 euro x 30 transacties = 300 euro per dag!

Dat gaat dus keihard van je winst af die je na veel analyseren, zoeken, lezen, enz. hebt behaald!

Ik heb voor jou een overzicht met de kosten die Alex Aandelen en BinckBank Nederland/BinckBank Belgium in rekening brengen aan iemand die handelt met het goedkoopste (instap) pakket.

alex beleggersbank, binckbank belgium
In dit overzicht zijn de kosten zichtbaar die Alex en Binckbank in rekening brengen aan handelaars die het Instap handelaarspakket hebben.

Ga naar de Plus500 CFD Service website voor meer informatie

Alex vs. Binck

Uit bovenstaand overzicht (Bron: Alex en Binck websites, peildatum 04-08-2013) blijkt dat Alex per transactie € 7,50 vraagt en Binckbank € 6,50 plús 0,10% van de waarde van de transactie. Beide brokers hanteren een minimum van € 10,- per transactie. Dus, zoals eerder vermeld ben je voor 1 aankooptransactie van aandelen en 1 verkooptransactie van die zelfde aandelen dus al € 20,- (!) kwijt. Dat betekent dat je dus wel moet weten waar je in belegd en hoe lang je dat wilt aandeel wilt vasthouden.

Binck of Alex: wie is de beste? Of je bij Binck of Alex moet zijn om privé te beleggen? Waar je altijd op moet letten zijn de minimumtarieven per transactie bij beleggen. Want die transactiekosten spelen een voorname rol of je winst maakt of verlies.

In deze paragraaf zijn we alleen uitgegaan van de handel in gewone aandelen. Er is meer te verhandelen op de markt: derivate, buitenlandse indices, grondstoffen, opties, turbo’s, futures, noem maar op. De tarieven van Alex zijn hier (pdf) in te kijken. Het aanbod van Binck bank is ook uitgebreider dan alleen de handelsmogelijkheid in aandelen. Lees hier (pdf) de uitgebreide tarieven prospectus maar eens na.

Voor welk type handelaar

Bent u een incidentele handelaar? Dan houdt het waarschijnlijk voor u in dat u wat geld weg zet in de hoop na een half jaar een beetje rendement te hebben behaald. Geen probleem, dan is zowel BinckBank als Alex iets voor u. Maar, als u iedere week enkele transacties wilt doen kunnen de kosten wel in de papieren lopen. Zelf als u kiest voor een Alex +, BB Active of vergelijkbaar accounttype betaalt u nog ettelijke procenten voor een transactie.

Plus500

De daghandelaar of Day Trader

Bent u, net als ik een dag handelaar en maakt u per dag 5 transacties dan bent u met Plus500.com CFD Service (uw kapitaal is in gevaar) beter uit. Omdat je per transactie geen bijkomende kosten hebt is dit dus veruit de meest voordelige broker. Echter, als je een order een nacht vasthoudt wordt er een percentage ingehouden. In de praktijk is dit enkele centen. Ik heb eens een week de aandelen van Imtech vastgehouden omdat ze zo verschrikkelijk in de min gingen, het kostte mij maar één euro voor die 7 nachten. Een koopje dus. Als je geïnteresseerd bent in deze manier van handelen, ga dan snel naar de site van Plus500.com . De meest rechtse banner bovenaan de pagina brengt je gelijk op de Nederlandse site. Meer informatie nodig over Plus500.com ? Op de speciale pagina Online Stock Broker Review wordt een en ander uitgelegd. Ook met de zoekfunctie op de site is er veel te vinden. Kijk ook eens naar de Binary Options pagina. Dit is een manier van handelen waarbij je in 60 seconden een trade (transactie) kunt doen: kopen én verkopen! Met een rendement van vaak wel 85%. Of verlies dat kan natuurlijk ook.. 🙁

Hopelijk heb je nu een idee van de extreme (vind ik) kosten die Binck en Alex in rekening brengen.

Binck of Alex: wie is de beste?

Of je bij Binck of Alex moet zijn om privé te beleggen? Waar je altijd op moet letten zijn de minimumtarieven per transactie bij beleggen. Want die transactiekosten spelen een voorname rol of je winst maakt of verlies. Misschien toch maar een Gratis Demo Account van Plus500 CFD Service proberen? (uw kapitaal is in gevaar).

Wat je ook kunt doen, doe eens mee met onze trading contest. Met regelmaat organiseren wij een contest met Plus500.com CFD Service demo accounts en je kunt gratis meedoen.

 

(Uw kapitaal loopt altijd risico)

Alex of Binck